دختران و پسران خانواده برتر

خانواده برتر مخصوص پسران و دختران

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۲ ثبت شده است

آموزش غسل کردن

غسل یکی از راه های پاک شدن بدن هستش که وقتی کسی غسل بر اون واجب میشه، باید اون رو انجام بده تا بتونه به واجبات و مستحبات دینی عمل کنه.


خب فهمیدم حالا برای انجام دادن غسل باید چه کار کنم؟!

اول باید لباسی که نجس هست رو از تن بیرون کنید و اون رو بشورید .


همین که بشوریم کافیه ؟

نه


دیگه باید چه کار کنیم ؟

بعد از این که مطمئن شدید لباس تون از مایع نجس پاک شده باید اون رو سه بار آب بکشید و بعد از هر مرتبه باید آب اون رو با فشار دادن لباس خارج کنید ( به رساله مراجعه کنید )


خب این از لباس ! بعدش چکار کنم ؟

بعد باید بدن تون رو اگه مایع نجس، با شستن پاک کنید.


خب بعدش ؟!


اول نیت می کنی . مثلا بگو غسل ... می کنم جهت نزدیکی به خدا


حالا حتما باید بگم؟


نه همین که قصد غسل کردن داشته باشی کافیه 


بعد سر و گردن رو آب بکش .


لیف ، صابون و شامپو نمی خواد ؟‍!


نه بابا فقط آب بکش !


بعدش ؟!


طرف راست بدن رو آب بکش و  بعدش هم طرف چپ بدن .


تموم شد ؟


بله تموم شد .


خب یه سوال ؟

چطوری بدن رو نصف کنم؟، خط بکشم؟، اگه وقتی که سمت راست رو آب می کشم سمت چپم خیس شد چی؟


وسواس به خرج نده .وقتی که سمت راست رو آب می کشی مقداری از سمت چپ رو هم آب بکش و بلعکس . 


یه راه آسون تر بگو .

اگه رودخونه ای، استخری یا حوضی که بتونی به طور کامل زیر آب بری دور و برت باشه کار خیلی آسون تر میشه !


ای ول همین رو بگو !


اول باید نجاسات رو از بدنت پاک کنی. بعدش نیت کن و بپر داخل آب تا جایی که کل بدنت بره زیر آب! یه کم اون زیر بمون و بیا بیرون.


بعد؟


بعدی نداره . کار تموم شد .


ای جاااااان .


غسل اولی رو که توضیح دادم بهش میگن غسل ترتیبی، غسل دومی رو میگن غسل ارتماسی.


فرقی نمی کنه کدوم رو انتخاب کنم؟


نه با هر کدوم راحتی همون رو انجام بده.


  • ۱ موافق ۰ مخالف
  • ۲۱ نظر
    • تعداد نمایش : ۱۳۳۳۷
    • يكشنبه ۲۹ ارديبهشت ۹۲ - ۱۶:۳۱

    روشی موثر و تضمینی برای ترک گناهان


    این متن به شرطی به درد شما می خورد که بعد از انجام گناه ، احساس بدی به شما دست می دهد .

    در مقدمه بحث خدمت شما عرض کنم که ، تنها دلیلی که ما به خودمان اجازه می دهیم گناه کنیم این است که از خدا نمی ترسیم ! هیبت و عظمت و بزرگی خدا را باور نکرده ایم. اصلا نمی دانیم ترس از خدا یعنی چه ؟! خدا را به اندازه ی یکی از مخلوقاتش به حساب نمی آوریم چون در حضور یک بنده ی خدا ، این اجازه را به خود نمی دهیم که گناه کنیم .
    ولی وقتی به ظاهر تنها هستیم به این فکر نمی کنیم که خدا در حال مشاهده ی ماست و در کمال آرامش کاری را که نباید بکنیم انجام می دهیم. در مراتب بسیار پایین تر ، می دانیم که اعمال ما را به امام زمانمان نشان می دهند و ایشان با مشاهده ی گناهان ما ناراحت می شوند ولی باز هم دست از گناه کردن بر نمی داریم !
    چون امام زمان را هم به معنای حقیقی قبول نداریم ! می دانم که این حرف ها رعب و وحشتی در دل بعضی از ما آدم ها ایجاد نمی کند و اگر هم ترسی ایجاد شود شاید موقتی باشد . اگر تا چند ساعت باز هم از این حرف ها بزنم تاثیر چندانی روی کسانی که گناه می کنند نخواهد داشت . می دانید چرا ؟ به همان دلیلی که گفتم ! ترس از خدا در دل ما وجود ندارد .
    تا حالا فکر کرده اید که چرا ما این طور هستیم ؟! یعنی هنگام گناه کردن از خدا نمی ترسیم ؟! برای درمان این مرض چه کار باید کرد ؟ چه کاری باید انجام دهیم که از خدا بترسیم ؟!

    دوستان عزیز ، تنها کاری که شما باید بکنید این است که ترس از خدا را در دلتان ایجاد کنید . ولی چه طور ؟ چه کار کنیم که از ترس خدا جرات گناه کردن را نداشته باشیم ؟
    کار سختی نیست فقط باید خوب نماز بخوانیم !!!  منظورم از نماز خوب نمازی نیست که حضرت علی علیه السلام می خواندند ! منظورم نمازی نیست که از سراسر آن اشک بریزیم ! و یا از خوف خدا بلرزیم ! منظورم این نیست که نمازی با توجه کامل بخوانیم . البته این موارد دور از دسترس نیست ولی برای شروع ، باید نماز را مودبانه و سر وقت بخوانیم !!! منظور از نماز مودبانه چیست ؟

    نماز مودبانه وقتی تحقق می یابد که :
    1 – اول از همه سعی کنیم قرائت نمازمان را درست کنیم که کار بسیار آسانی است . فقط مدتی تمرین نیاز دارد .
    2 – این توصیه را خیلی جدی بگیرید ، به محض شنیدن صدای اذان هر کاری را که می کنید رها کنید حتی اگر نوشتن یک کلمه باشد . مثلا کلمه ای را نوشته اید و می خواهید نقطه های آن را بگذارید که صدای اذان را می شنوید ، گذاشتن نقطه ها را به بعد از نماز موکول کنید !!!
    3 – کوچکترین حرکات اضافه را از نمازمان حذف کنیم ، مثلا درست کردن لباس ، خاراندن بدن و یا چرخاندن گردن  
    4 – مواظب حرکات چشم باشیم ، موقع ایستادن به مهر ، موقع رکوع به وسط پاها ، موقع نشستن به زانوها و موقع قنوت نیز از جای خالی بین دو ساعد دست زمین را نگاه کنیم .
    5 – با لباس مناسب نماز بخوانیم . مثلا ماآقایان با شلوارک و یا رکابی نماز نخوانیم .
    6 – دست ها را به امان خدا رها نکنیم . کف دست ها همواره باید چسبیده به ران ها باشد مگر در موقع تکبیر گفتن و یا بلند شدن !
    7 – اگر بدن ما بوی بدی دارد حتما از عطر استفاده کنیم .
    8 - اگر در هنگام نماز خواندن حرکتی اضافی از ما سر زد بعد از نماز از آن حرکت استغفار کنیم مثلا اگر به طور ناخودآگاه نگاهمان به جایی به غیر از موارد گفته شده دوخته شد . این کار را بکنید حتی اگر سوری باشد و تصمیم بگیرید این کار را تکرار نکنید .
    9 - پاها را بیش از حد از هم باز نکنیم . فاصله بین دو پا در حالت ایستاد سه یا چهار انگشت باشد .
    و ...

    فقط چند روز این توصیه ها را رعایت کنید ، خود خدا هیبتش را در دل شما خواهد انداخت کم کم سنگینی نگاهی را در خود احساس می کنید و نیروی شما برای مقابله گناه افزایش می یابد و موقعی که قصد انجام گناهی را دارید خدا را به یاد می آورید .
    موفق باشید
  • ۴ موافق ۰ مخالف
    • تعداد نمایش : ۳۲۹۲۲
    • يكشنبه ۲۹ ارديبهشت ۹۲ - ۰۰:۲۴

    فواید حیرت انگیز سجده بر سلامت انسان

    به گزارش جهان به نقل از افکار، یکی از آنها نماز و اعمال و اذکار مربوط به آن است. کارشناسان معتقدند خواندن نماز تنها غذای روح انسان نیست بلکه جسم انسان‌ها را نیز تقویت می‌کند و آنها را در مبارزه با مشکلات روزمره یاری می‌دهد.


    روشن است که نماز فلسفه خاص خود را دارد که معراج مومن و مایه قرب به حق است و آن را باید فقط برای خداوند تعالی خواند و نه به انگیزه فواید و آثاری از این دست، ولی آگاهی از این دست نظرات علمی نیز می‌تواند برای برخی از افراد مفید باشد.


    به عنوان مثال در تحقیقات علمی و نظریات برخی کارشناسان علم طب و روانشناسی گفته شده؛ ثابت ماندن چشم باعث بهبود ضعف و نواقصی مانند نزدیک بینی می‌شود و به لحاظ روانی این حالت باعث افزایش مقاومت عصبی فرد شده و بی‌خوابی و افکار نا آرام را از انسان دور می‌کند.


    ایستادن در حالت نماز باعث تقویت حالت تعادلی بدن شده و قسمت مرکزی مخچه که محل کنترل اعمال و حرکات ارادی است را تقویت می‌کند و این عمل باعث می‌شود فرد با صرف کمترین نیرو و انرژی به انجام صحیح حرکات بعدی بپردازد.


    نماز قسمت فوقانی بدن را پرورش داده و ستون مهره‌ها را تقویت کرده و آن را در حالت مستقیم نگاه می‌دارد.


    تقویت احشاء و ماهیچه‌های شکم، حفظ سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مزمن، سوء هاضمه و بی اشتهایی از دیگر خواص نماز خواندن و رکوع در نماز است.


    مدت زمان خواندن ذکر رکوع نیز باعث تقویت عضلات صورت و گردن، ساق پا و ران‌ها می‌شود و به این ترتیب به جریان خون در قسمت‌های مختلف بدن سرعت می‌بخشد. سجده نیز ستون مهره‌های بدن را تقویت کرده و دردهای سیاتیک را آرام می‌کند. سجده همچنین باعث افزایش جریان خون در سر شده که این امر با تغذیه این غدد باعث حفظ شادابی، زیبایی و طراوت پوست می‌شود. سجده باعث آسودگی و آرامش در فرد شده و عصبانیت را تسکین می‌دهد. استحکام بخشیدن و تقویت عضلات پاها و ران‌ها، کمک به نفخ معده و روده، بهبود فتق، از خواص نشستن بعد نماز است۱". 


    اما در ابعاد روحی و معنوی نیز درباره این فریضه مهم و زیبای عبادی به ویژه سجده زیاد سخن گفته شده و بر طولانی نمودن و محافظت از آن تاکید شده است.


    امام صادق(ع) درباره این‌که چرا دعا کردن در سجده توصیه شده است؟ در پاسخ به سعید بن یسار که پرسید: در حال رکوع دعا کنم یا سجود، فرمودند: " آری، در حال سجود دعا کن؛ زیرا نزدیک‌ترین حالت بنده به خداوند حالت سجده است. (در آن حال) برای دنیا و آخرتت به درگاه خداوند عز و جل دعا کن۱".


    پیامبر خدا(ص)نیز درباره اثرات سجده طولانی، فرمودند: " اگر می‏‌خواهی خداوند تو را با من محشور فرماید در پیشگاه خدای واحد قهّار سجده طولانی کن۲".


    همچنین امام صادق(ع) در این زمینه فرمودند: "گروهی خدمت رسول خدا(ص) آمدند و عرض کردند: ای رسول خدا، در برابر پروردگارت بهشت را برای ما ضمانت کن. رسول خدا(ص)فرمود: به شرط آن که شما نیز با سجده‏‌های طولانی مرا یاری دهید۳".


    در روایتی از امام صادق(ع) نیز اثرات سجده کردن بر تربت امام حسین(ع) سوال شد که فرمودند: "سجده کردن بر تربت حسین علیه‏‌السلام حجاب‌های هفتگانه را می‏‌شکافد۴".


    امام علی(ع) در حدیثی می‌فرمایند: " اگر نمازگزار می‏‌دانست که چه هاله‏‌ای از جلالتِ خدا او را فرا می‏‌گیرد، دوست نداشت که سر از سجده‏‌اش بر دارد۵".


    منابع:

    ۱- موسسه تحقیقات حجامت ایران

    ۲- بحار الأنوار: ۸۵ / ۱۳۱ / ۶ منتخب میزان الحکمة: ۲۶۴

    ۳- بحار الأنوار: ۸۵ / ۱۶۴ / ۱۲ منتخب میزان الحکمة: ۲۶۴

    ۴- مالی الطوسیّ: ۶۶۴ / ۱۳۸۹ منتخب میزان الحکمة: ۲۶۴

    ۵- بحار الأنوار: ۸۵ /۱۵۳ / ۱۴ منتخب میزان الحکمة: ۲۶۶

    ۶- الخصال: ۶۳۲ / ۱۰ منتخب میزان الحکمة: ۳۲۶
  • ۰ موافق ۰ مخالف
  • ۰ نظر
    • تعداد نمایش : ۲۰۸۷
    • شنبه ۲۸ ارديبهشت ۹۲ - ۲۰:۵۴